tisdag 20 juli 2010

En dag med mycket telefonsamtal

Blev väckt av telefonen i morse men hade ingen telefon i sovrummet så jag orkade inte rusa upp. Men när det slutat ringa gick min tös upp för att hämta telefonen. Numret var ett mobilnummer och jag antog det var felringning men efter 5 minuter ringde samma nummer och detta var en kvinna som jobbade på sjukhus i Stockholm och hon har haft kontakt med min syster och pappa där dem tagit prover och funnit en gen där våran sjukdom pulmonell hypertension finns. Dem hade funnit att pappa bär på denna gen men sjukdomen har inte brytit ut på honom.
Nu ska det tas prov på mig mina syskon och pappas syskon. Jag lider ju redan av pah så det vore ju väldigt konstigt om jag fått pah på annat sätt än genetiskt.

Mina barn ska inte kollas utan det kan dem själva ta ställning till när dem blivit myndiga. Det är 50% att dem har genen men endast 5-10% risk att det bryter ut.

Det var en trevlig kvinna som ringde och vi hann nog prata 3 gånger på nån timme och sedan ringde en av läkarna på salhgrenska och pratade lite med honom med.

Nålbyte blev det efteråt och sen drog vi till flatön och kollade in en väns fotoutställning. Jag kände mig så glad av att träffas att jag kände att mungiporna gick ända upp till öronen. Det var så mysigt.

Nu ligger jag här i sängen och ska läsa saga för lilltjejen. Grabben sitter på sitt rum vid datorn där han får sitta till 23.00

Själv fick jag nyss plockat bort första fästingen på mig i år och dem är sååå äckliga. Hoppas verkligen att det inte blir nån smitta eller skit från den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar